Европейската комисия призовава за диалог между испанското правителство в Мадрид

...
Европейската комисия призовава за диалог между испанското правителство в Мадрид
Коментари Харесай

Брюксел защити използваната пропорционална сила в Каталуния

Европейската комисия приканва за разговор сред испанското държавно управление в Мадрид и Каталуния , въпреки че има " общ консенсус ", че североизточният район е пренебрегнал испанския закон с референдума, оповестяват Агенция Франс Прес и други медии.

" Време е за договаряния ", сподели заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс по време на спор в Европейския парламент, обвързван с рецесията към Каталуния.

 Каталуния афишира самостоятелност от Испания в понеделник
Каталуния афишира самостоятелност от Испания в понеделник

Дебатът и гласуването ще се проведат в понеделник

Тимерманс акцентира още, представен от " Политико ", че " пропорционалното потребление на мощ " от испанското държавно управление в Каталуния е било належащо, с цел да се съблюдава върховенството на закона.

Представителят на Европейската комисия изрично застана зад държавното управление в Мадрид.

Дебатът в Екологичен потенциал беше проведен, откакто парламентарните водачи реализираха единодушие тематиката на дебата да бъде за " върховенството на закона и фундаменталните свободи в Испания на фона на събитията в Каталуния ". Искането бе направено от Европейската национална партия, която включва и Народната партия на испанския министър председател Мариано Рахой.

" Ние оформяваме нашите демократични общества въз основата на три правилото: народна власт, съблюдаване върховенството на закона и човешките права...Трите правилото се нуждаят един от различен, те не могат да бъдат изключени. Ако премахнем единия дирек, останалите ще паднат ", сподели Тимерманс при започване на дебата.

" Регионалното държавно управление на Каталуния избра да пренебрегне закона с организирането на референдум предходната неделя ", продължи той.

Според " Политико " най-поразяващото е, че Тимерманс отбрани употребяваната от испанската полиция мощ , при която пострадаха повече от 900 души, в това число дами и възрастни хора.

" Никой от нас не желае да вижда принуждение в обществата ни. Задължение е обаче за всяко държавно управление да поддържа спазването на закона...това от време на време изисква съразмерно потребление на мощ ", счита представителят на Европейската комисия.

Според него каталунските управляващи желаят по-голямо почитание на правата им спрямо другите региони в Испания.

" Свободата на изложение е главно право за всички европейски жители и за всички испански жители. Но едно мнение не е по-ценно от друго мнение единствено тъй като е изразено по-шумно ", посочи Тимерманс.

Заместник-председателят на партията на Европейските консерватори и реформисти Ришард Легутко побърза да упрекна Тимерманс и Европейска комисия в лицемерие.

" Европейската комисия неведнъж прибягва до морализаторски език, ние таман в този момент го чухме ", сподели той.

" Когато погледнем дейностите на Европейска комисия за справяне с тази съответна обстановка в Каталуния, наподобява повече като съюз на подбрани полезности. Двойните стандарти в Европейска комисия са нещо, което се набива в очите. Всички са равни, само че някои са по-равни от другите ", продължи офанзивите Легутко.

" Нека бъдем почтени. Ако беше друга страна членка, а не Испания, последствията и риториката от Европейска комисия щяха да бъдат надалеч по-строги ", уверен полският политик.

Медиите означават, че едностранно оповестяване на самостоятелност от Каталуния ще тласне испанската страна към невиждана конституционна рецесия и ще изпрати неподходящи сигнали в Европа.

До момента няма страни, които да са посочили подготвеност да поддържат самостоятелна каталунска страна.

 Испания погва висши публични лица в Каталуния за противодържавна активност
Испания погва висши публични лица в Каталуния за противодържавна активност

Включително началника на каталунската полиция

Испанското държавно управление също би трябвало да реши какви ще бъдат идващите стъпки . Мадрид може да се намеси и да анулира самостоятелния статут на Каталуния, което би било невиждана стъпка в 40-годишната испанска народна власт.

По-рано през днешния ден беше обявено, че Каталуния може да разгласи самостоятелност в понеделник.

 Каталуния афишира самостоятелност до няколко дни
Каталуния афишира самостоятелност до няколко дни

Това се зарече шефът на локалното държавно управление Карлес Пучдемон

Днес водачите на каталунския парламент организират първа среща от референдума в неделя.

Leaders of the Catalan Parliament hold their first meeting since Sunday's referendum pic.twitter.com/9tMEdqHlWB
— AFP news agency (@AFP) October 4, 2017

 Каталуния наруши законите на страната, разгласи испанският крал
Каталуния наруши законите на страната, разгласи испанският крал

След конфликтите, последвали референдума за самостоятелност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР