Европейската комисия призова страните членки на ЕС, които не са

...
Европейската комисия призова страните членки на ЕС, които не са
Коментари Харесай

Брюксел пак ни напъва да ратифицираме Истанбулската конвенция "колкото се може по-скоро"

Европейската комисия прикани страните членки на Европейски Съюз, които не са утвърдили Истанбулската спогодба, да го създадат колкото се може по-скоро, оповестява Българска национална телевизия.

Има терзания, че утвърждението на Конвенцията ще принуди страните членки да признаят еднополовите бракове или да дават статут на бежанци на транссексуални или интерсекуални лица. Нека бъда доста явен: задачата на Конвенцията е да се бори с насилието против дамите, няма никаква друга скрита цел, съобщи заместник-председателят на Европейска комисия Андрус Ансип по време на дебата в Европейския парламент в Страсбург нощес.

Ансип акцентира, че Истанбулската спогодба е предизвикала бурни публични диспути поради неверния превод и неверното пояснение на термина " джендър ".

17 страни членки са утвърдили Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение: Австрия, Белгия, Германия, Дания, Естония, Испания, Италия, Кипър, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Финландия, Франция и Швеция.

Българското държавно управление под натиска на публичното мнение отдръпна от Народното събрание законопроекта за ратификация предходната седмица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР