Европейската комисия призова днес България, Германия и Италия да спазват

...
Европейската комисия призова днес България, Германия и Италия да спазват
Коментари Харесай

България е заплашена от наказателна процедура заради защитените територии

Европейската комисия прикани през днешния ден България, Германия и Италия да съблюдават отговорностите си по разпоредбите на Европейски Съюз за опазването на естествените местообитания и предпазените типове, включени в мрежата „ Натура 2000 ”, съобщи Българска телеграфна агенция.
Нашата страна е застрашена от наказателна процедура.

Държавите в Европейски Съюз би трябвало да дефинират местата с особена отбрана и да подхващат нужните ограничения за запазване, поддържане или възобновяване на предпазените типове и местообитания. Тези дейности би трябвало да бъдат осъществени в период от шест години от включването на тези места в листата на Европейски Съюз.

България е определила единствено девет от 230 места от голяма важност за Европейски Съюз за предпазени в границите на условия период и не е показала подробни цели и ограничения за опазването им. Германия не е определила 787 от общо 4606 в границите на поставените периоди. В Италия 463 места, за които крайният период е изминал, към момента не са избрани за предпазени.

Комисията изпраща в допълнение публични уведомителни писма на Италия и Германия, както и публично уведомително писмо на България. Трите страни разполагат с два месеца, с цел да отговорят на комисията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР