„Европейската комисия прие за дискусия българското предложение, което ще бъде

...
„Европейската комисия прие за дискусия българското предложение, което ще бъде
Коментари Харесай

Петков: България предлага общ подход за справяне с високите цени на газа за целия ЕС

„ Европейската комисия одобри за полемика българското предложение, което ще бъде дискутирано от всички страни членки. То планува взаимно да закупуваме газа, 27 страни дружно, през един преговорен екип, тъй че да използваме пазарната мощ на Европейски Съюз, с цел да стигнем до едни по-добри равнища. Ако цената, която се контракти, е над 50 евро на мегаватчас, дружно да създадем взаимен механизъм и дружно да понижим тези равнища до 50 евро на мегаватчас, с цел да реализираме по-добри цени за цялата европейска общественост, което ще се отрази и на цените на тока “, разяснява министър-председателят.

Той добави, че страните водят и засилен разговор с доставчиците на полутечен газ, с цел да имат различен вид, без значение от развоя на военни спор в Украйна. Като мярка министър председателят означи и нуждата от запълване на газохранилищата у нас до 90% преди идната зима.

Кирил Петков акцентира, че се разисква и координирано понижаване на акциза за горива: „ Ако това се случи, ще можем дружно да покажем на всички превозвачи, че се грижим за тях, както и за цялата стопанска система “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР