Европейската комисия прие препоръка и съобщение за определяне на общи

...
Европейската комисия прие препоръка и съобщение за определяне на общи
Коментари Харесай

Гражданска защита: ЕС определя цели за устойчивост при бедствия

Европейската комисия одобри рекомендация и известие за установяване на общи цели за повишение на устойчивостта при бедствия в региона на гражданската отбрана. Това включва способи европейските страни да бъдат по-добре готови за настъпването на естествени бедствия, в това число да вземем за пример трусове, наводнения и горски пожари.

С оглед на бързо изменящите се опасности задачите на Европейски Съюз за резистентност при бедствия служат за възстановяване на потенциала на Европейски Съюз, страните членки и страните, участващи в Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз, да плануват и устояват на последствията от бъдещи огромни бедствия и изключителни обстановки. Затова в тясно съдействие с страните членки Европейската комисия дефинира пет цели, които да бъдат следвани групово.

Петте европейски цели за резистентност при бедствия са следните:
Предвиждане — възстановяване на оценката на риска, предвиждането и планирането на ръководството на риска от бедствия.Подготовка — повишение на осведомеността за рисковете и готовността на популацията.Предупреждаване — усилване на ранното предупреждаване. Реагиране — повишение на способността за реагиране на Механизма за гражданска отбрана на Съюза.Сигурност — гарантиране на постоянна система за гражданска отбрана.
За да стартира осъществяването на тези цели, Европейската комисия започва пет водещи начинания — по една за всяка цел. Например водеща самодейност ще бъде стартирането на preparEU — паневропейска стратегия за повишение на осведомеността по отношение на устойчивостта при бедствия, ориентирана към европейските жители.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР