Европейската комисия предупреждава министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин,

...
Европейската комисия предупреждава министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин,
Коментари Харесай

Брюксел предупреждава САЩ да внимават с планираната данъчна реформа

Европейската комисия предизвестява министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, че плануваната данъчна промяна може съществено да навреди на търговията и капиталовите потоци сред двете страни на Атлантика, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

В писмо до Мнучин, до което " Ройтерс " е получил достъп, Еврокомисията показва безпокойствие, откакто по-рано сходно обръщение изпратиха финансовите министри на Англия, Франция, Германия, Италия и Испания.

Засилвайки още повече трансатлантическия спор, европейски банки обявиха през вчерашния ден, че плануваната от Съединени американски щати данъчна промяна, която се чака да бъде призната до края на годината, може съществено да изкриви финансовите пазари.

Писмото на Еврокомисията, което е подписано от четирима еврокомисари, отговарящи за финансите, стопанската система и търговията, отбелязва, че данъчните проекти на Вашингтон " съдържат детайли, носещи риск от съществено затрудняване на търговията и капиталовите потоци сред нашите стопански системи " и евентуално ще нарушат интернационалните търговски правила и отговорности.

Данъчната промяна на Съединени американски щати, която планува понижаване на корпоративния налог от 35 до 20 %, може да се окаже несъвместима с разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), защото някои разпореждания ще дискриминират задграничните компании в Съединени американски щати, предизвестява Еврокомисията.

Брюксел поддържа и опасенията на министрите, че плануваните ограничения могат да доведат до субсидиране на износа, неразрешено от СТО.

Еврокомисията отбелязва и опасности за европейските финансови компании в Съединени американски щати, които могат да бъдат наранени от двойно данъчно облагане и да се сблъскат със усложнения да покрият световните финансови цели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР