Европейската комисия представи план за действие по отношение на възможностите,

...
Европейската комисия представи план за действие по отношение на възможностите,
Коментари Харесай

ЕК предприема действия за по-конкурентоспособен и иновативен финансов пазар

Европейската комисия показа проект за деяние във връзка с опциите, които софтуерните нововъведения разкриват в региона на финансовите услуги (т.нар. финансови технологии), оповестиха от пресцентъра на представителството на Европейска комисия в България.

Планът има за цел да даде опция на финансовия бранш да се употребява от бързия прогрес на новите технологии, да вземем за пример блок-вериги, изкуствен интелект и услуги „ в облак “, като в същото време се увеличи сигурността на пазарите и се улесни достъпът на нови участници. Ползите ще бъдат разпределени поравно сред потребителите, вложителите, банките и новите участници на пазара. В допълнение Комисията предлага да се сътвори общоевропейски знак за платформите, тъй че платформа, лицензирана в една страна членка, да може да работи в границите на целия Европейски Съюз.

Комисарят по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила означи: "Цифровите технологии влияят изцяло върху стопанската система — в идентична степен и върху жителите, и върху бизнеса. Технологии като блок-веригите могат коренно да трансформират финансовите услуги и други браншове. От нас се изисква да създадем подобаваща уредба, която дава независимост за развиването на нововъведенията, само че в същото време управлява рисковете и пази потребителите ".

В показания през днешния ден проект за деяние са обрисувани 23 стъпки, които спомагат за разпространяването на новаторските бизнес модели, подкрепят навлизането на новите технологии, покачват киберсигурността и целостта на финансовата система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР