Европейската комисия представи днес препоръка за използване на бързи изследвания

...
Европейската комисия представи днес препоръка за използване на бързи изследвания
Коментари Харесай

ЕК иска бързи тестове за К-19

Европейската комисия показа през днешния ден рекомендация за потребление на бързи проучвания за антитела за Ковид-19.

Според Европейска комисия бързите проби ще оказват помощ за преодоляване на пандемията и за непрекъснато наблюдаване на застрашените от заразяване публични групи, в това число здравни служащи и възрастни хора.

Комисията предлага  да се вършат бързи проучвания за антитела паралелно с тестванията RT-PCR . Взаимното признание на данните от проучванията, осъществени в упълномощени лаборатории, е от първостепенно значение за улеснение на свободата на придвижване, за следене и лекуване на болните, се показва в известието.

Днешната рекомендация идва ден преди виртуалната среща на европейските водачи на 19 ноември, отдадена на отговора на Европейски Съюз на пандемията. По рано, на Европейския съвет на 29 октомври, беше контрактувано да се координират повече способи за тестване.

Администрацията по храните и медикаментите в Съединени американски щати (FDA), утвърди комплект за тестване в домашни условия на хора над 14 години за ковид. Тестът, който може да се купи единствено по лекарско наставление, дава резултати за 30 минути.

Разрешението е за домакински комплект назални проби, създаден от фармацевтичната компания " Lucira Health ". Потребителите сами вземат проба с назален тампон, след което слагат тестът в дребен флакон.

Той се слага в малко устройство, което тества тестът. Осветен екран на устройството демонстрира резултата на потребителя след 30 минути.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР