Европейската комисия предложи мощен нов инструмент за противодействие на използването

...
Европейската комисия предложи мощен нов инструмент за противодействие на използването
Коментари Харесай

ЕК с нов инструмент против икономическа принуда от трети страни

Европейската комисия предложи мощен нов инструмент за противопоставяне на потреблението на икономическа насила от трети страни. Този юридически инструмент е в отговор на обстоятелството, че през последните години Европейски Съюз и неговите страни членки се трансформират в цел за тенденциозен стопански напън. С новия инструмент се укрепва инструментариума на Европейски Съюз и ще се разреши на Европейски Съюз да се пази по-добре на международната сцена.

Целта е да се възпрат страните от ограничение или опасност от ограничение на търговията или вложенията за смяна на политиката в Европейски Съюз в области като изменението на климата, данъчното облагане или сигурността на храните. Инструментът за битка с насилствените дейности е предопределен да понижи напрежението и да провокира преустановяване на съответни насилствени ограничения посредством разговор като първа стъпка.

Всички ответни ограничения, подхванати от Европейски Съюз, ще се ползват единствено като последна мярка, когато няма различен метод за справяне с икономическите закани, които могат да бъдат под доста форми. Те варират от употребяваните от някои страни очевидни принадлежности за насила и комерсиална отбрана против Европейски Съюз през изборни гранични инспекции или инспекции за сигурност на храните на артикули от дадена страна от Европейски Съюз до протести на артикули с избран генезис. Целта е да се резервира законното право на Европейски Съюз и на страните членки да вземат политически решения и да се предотврати сериозна интервенция в суверенитета на Европейски Съюз или на неговите страни членки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР