Европейската комисия потвърди днес, че в ЕС се обсъждат възможности

...
Европейската комисия потвърди днес, че в ЕС се обсъждат възможности
Коментари Харесай

ЕС обсъжда възможности за разпределение на бежанците от Украйна

Европейската комисия удостовери през днешния ден, че в Европейски Съюз се разискват благоприятни условия за разпределение на бежанците от Украйна. Засега главните старания са ориентирани към облекчение на ситуацията в Молдова, посочи представител на комисията.

Предвижда се в Европейски Съюз да бъдат основани благоприятни условия за прехвърлянето на бежанци от страните, където са пристигнали, към други европейски страни, добави представителят.

Комисията през днешния ден прикани страните от Европейски Съюз да подават поръчки от какво подпомагане се нуждаят, с цел да одобряват бежанците. Близо 900 милиона евро са разполагаем за краткотрайно обезпечаване на заслон, обучение, опазване на здравето и работа на избягалите поради войната в Украйна.

Предвижда се Европейска комисия да улесни признаването на украинските дипломи за висше обучение. Държавите от Европейски Съюз ще могат да желаят подпомагане също за нашарване доставките от енергоносители и за повишение на енергийната успеваемост, с цел да се завърши със зависимостта от вноса от Русия.

В отговор на въпрос представителят заяви, че Европейска комисия работи за доставяне с медикаменти, които биха били нужни при биологична, радиологична, химическа или нуклеарна опасност. Той посочи, че подготовката е почнала преди войната в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР