Европейската комисия отпусна 600 милиона евро на Украйна като макрофинансова

...
Европейската комисия отпусна 600 милиона евро на Украйна като макрофинансова
Коментари Харесай

ЕК дава 600 млн. евро помощ на Украйна

Европейската комисия отпусна 600 милиона евро на Украйна като макрофинансова помощ. Това е вторият и финален транш по актуалната стратегия за Украйна след първото заплащане от 600 милиона евро през декември 2020 година, оповестиха в понеделник от Европейска комисия. От там подчертават, че заедно с тази сума, Украйна към този момент е получила 4,4 милиарда евро макрофинансова помощ, предава.

" Вторият транш от 600 милиона евро е явен знак за поддръжката на Европейски Съюз за програмата за промени на Украйна. Страната постави обилни старания, с цел да извърши изискванията на програмата, а също по този начин реализира приемлив прогрес в връзките си с Международния валутен фонд. предоставяйки финансова и техническа поддръжка, Европейски Съюз оказва помощ за възстановяване на стандарта на живот на украинския народ. Предоставяйки финансова и техническа поддръжка, Европейски Съюз оказва помощ за възстановяване на стандарта на живот на украинския народ. Осигурявайки мощна политическа поддръжка, ние ускоряваме интеграцията на Украйна с Европейския съюз ", е показал зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис, представен в прессъобщението.

В средата на септември Европейската комисия утвърди отпущането на втория транш от макрофинансовата помощ от Европейски Съюз на Украйна в размер на €600 млн. Първият транш на Европейска комисия от името на Европейски Съюз в размер на €600 млн. беше получен от Киев през декември 2020 година като част от програмата за макрофинансова помощ, обвързвана с COVID-19.

Първото заплащане е осъществено без да се извършват никакви характерни условия от страна на Украйна. За издаването на втория транш Киев беше претрупан със задачата да приложи осем съответни ограничения, посочени в меморандума. Те се отнасят по-специално до ограничения в региона на ръководството на обществените финанси, битката с корупцията, подобряването на бизнес средата и ръководството на обществените предприятия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР