Европейската комисия откри официално производство срещу TikTok, съобщиха от централата

...
Европейската комисия откри официално производство срещу TikTok, съобщиха от централата
Коментари Харесай

ЕК разследва дали TikTok защитава малолетните

Европейската комисия откри публично произвеждане против TikTok, оповестиха от централата на институцията.

Целта е да се реши дали платформата е нарушила Законодателния акт за цифровите услуги в области, свързани със отбраната на малолетните и малолетните лица, прозрачността на рекламата, достъпа на откривателите до данни, както и ръководството на риска от планиране, предизвикващо пристрастяване, и нездравословно наличие.

Новината идва единствено два дни, откакто европейският акт влезе публично в села.

Досега бе извършено предварителното следствие, в това число въз основа на разбор на отчета за оценка на риска, изпратен от TikTok през септември 2023 година, както и на отговорите на платформата до формалните претенции на Европейска комисия за информация за противозаконното наличие, отбраната на малолетните и малолетните лица и достъпа до данни. В резултат Брюксел реши да стартира публично произвеждане.

Сега Европейска комисия би трябвало да реши дали са спазени отговорностите по Законодателния акт за цифровите услуги. Сред тях са въвеждането на ограничения за гарантиране на високо ниво на цялост на персоналния живот, сигурност и сигурност за малолетните и малолетните лица.

Разследването се отнася до хипотетични дефекти при даването на достъп на откривателите до обществено наличните данни на TikTok. Ако бъдат потвърдени, тези пропуски биха представлявали нарушавания на по няколко негови члена.

TikTok е избран като много огромна онлайн платформа (VLOP, или МГОП) на 25 април 2023 година според Законодателния акт на Европейски Съюз за цифровите услуги. Това стана, откакто платформата разгласи, че има 135,9 милиона дейни консуматори месечно в Европейски Съюз. В качеството си на МГОП тя е трябвало в 4-месечен период от тази дата да стартира да съблюдава редица отговорности, избрани в Акта.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР