Европейската комисия отхвърли искането на Унгария да поеме разходите за

...
Европейската комисия отхвърли искането на Унгария да поеме разходите за
Коментари Харесай

ЕК отказа на Унгария да финансира граничните огради срещу имигрантите

Европейската комисия отхвърли настояването на Унгария да поеме разноските за граничната стена, издигната по границата със Сърбия за прекъсване на мигрантския поток, предава австрийската медия ORF.
„ Европейски Съюз няма да финасира построяването на огради или бариери по границите “, се споделя в известие от Европейска комисия, публикувано в петък.
Помощта за „ ограничения за ръководство на границите " обаче е допустима.
" Но солидарността на Европейски Съюз в рецесията с бежанците не е еднопосочна: страните не може да търсят помощ за отбрана на границите си, в случай че в същото време отхвърлят да одобряват на територията си бежанци според квотната система за разпределянето им ", показват от Европейска комисия.
Унгарският министър председател Виктор Орбан изиска в писмо до ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер Брюксел да заплати половината от разноските за създаване на граничнатата ограда, основана поради бежанската рецесия, и за образованието и разполагането на 3000 гранични чиновници по продължение на оборудването. В писмото се загатва, че общите разноски са на стойност 883,2 млн. евро, съобщи Фокус.
Унгария изиска Европейска комисия като цяло да финансира половината от сумата за отбрана на южните граници на страната от незаконните имигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР