Европейската комисия официално представи десетия пакет от санкции срещу Русия.

...
Европейската комисия официално представи десетия пакет от санкции срещу Русия.
Коментари Харесай

10-ият пакет санкции на ЕС: Електроника, превозни средства и може би банки

Европейската комисия публично показа десетия пакет от наказания против Русия. Ръководителят на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен очерта главните ограничения в пакета :

Разширяване на листата със артикули, които не могат да се продават на Русия. Стоките са от региона на електрониката, профилираните транспортни средства, частите за машини , елементи за камиони и артикули за строителния бранш, които биха могли да се употребяват от съветската войска

Въвеждат се още забрани за експорт на механически съставни елементи с двойна приложимост. По-специално Европейски Съюз ще включи в пакета от наказания 47 типа електронни съставни елементи, които могат да се употребяват за произвеждане на оръжия (Европейската комисия разгласи наказания и против Иран, който доставя на Москва безпилотни самолети камикадзе)

Разширяване на листата на руснаците , подлежащи на лични наказания. В него ще бъдат включени военнослужещи и агитационен уред.

По-рано медиите оповестиха, че още три съветски банки също могат да бъдат включени в листата със наказания - изключване от интернационалната междубанкова система SWIFT.

Европейската комисия (ЕК) ще предложи това да са Alfa Bank, Rosbank и Tinkoff Bank по информация на Reuters. По информация на Bloomberg Европейски Съюз изследва опцията за налагане на ограничавания и на Руския държавен капиталов фонд .

Освен това общността може да затегне рестриктивните мерки върху основаването на взаимни предприятия с Русия от физически и юридически лица от Европейски Съюз , както и върху наличието на съветски жители в ръководството на европейски компании.
 Европейски Съюз постанова наказания на ирански компании, свързани с войната в Украйна
Европейски Съюз постанова наказания на ирански компании, свързани с войната в Украйна

Урсула фон дер Лайен приказва пред Евопарламента

Ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че десетият пакет от общностни наказания против Русия, който Брюксел възнамерява да вкара до 24 февруари, ще запълни пропуските, съществуващи в предходните пакети от ограничаващи ограничения.

Заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко, разяснявайки изказванията на ръководителя на Европейската комисия по телевизионния канал " Россия 24 ", съобщи, че Москва разполага с принадлежности, с цел да отговори на стъпките на Европейски Съюз против Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР