Европейската комисия одобри поисканата от България допълнителна техническа помощ чрез

...
Европейската комисия одобри поисканата от България допълнителна техническа помощ чрез
Коментари Харесай

Европейската комисия ще помогне на България за реформите в страната

Европейската комисия утвърди поисканата от България спомагателна техническа помощ посредством Програмата за поддръжка на структурните промени (ППСР).

Днешното решение разрешава финансирането на планове, ориентирани към промени на процедурите по неплатежоспособност, съпътстващи ограничения за възстановяване правосъдната инфраструктура и корпоративното ръководство на държавни предприятия. Проектите ще се подсигурят финансово с 1,5 милиона евро, които България непринудено ще трансферира от нейния съставен елемент за техническа помощ в Европейските структурни и капиталови фондове към ППСР.

Приложената към решението работна стратегия обрисува съответните дейности, които ще се финансират и показва целите, задачите и предстоящите резултати от плановете за промени. Тези промени са значими и по отношение на плавния преход към валутния механизъм II (ERM II). Българските управляващи се ангажираха с осъществяването на редица предварителни условия в подтекста на упованията за присъединение към ERM II и Банковия съюз до юли 2019г.

Комисията сътвори Службата за поддръжка на структурните промени през 2015г. в помощ на страните членки, които приготвят, създават и ползват институционални, структурни и административни промени. Службата ръководи Програмата за поддръжка на структурните промени, която е налична за всички членки на Европейския съюз по тяхна поръчка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР