Европейската комисия обяви в сряда, че ще въведе нови цели

...
Европейската комисия обяви в сряда, че ще въведе нови цели
Коментари Харесай

"Tекстилът е новата пластмаса": Брюксел с нови идеи за намаляване на отпадъците

Европейската комисия разгласи в сряда, че ще вкара нови цели за понижаване на отпадъците и закони за резистентност, които да подсигуряват, че продуктите на пазара на Европейски Съюз са рециклируеми, подлежат на корекция и са направени по този начин, че да съществуват по-дълго време, съобщи " Ройтерс ", акцентирайки, че това е един от проектите за понижаване на половина на отпадъците до 2030 година

Според него Еврокомисията ще показа ново законодателство за възбрана на унищожаването на непродадени трайни артикули и за ограничение на еднократното потребление и преждевременното излизане от приложимост на продуктите, ориентирано изключително към електронните устройства.

Секторът има " огромно въздействие " и " непрекъснато се разраства ", уточни Виргиниюс Синкявичюс, еврокомисар по околна среда, океани и риболовство, като добави, че Европейски Съюз желае да вкара общо зарядно устройство за мобилните телефони.

Еврокомисията ще насочи вниманието си и към текстилната промишленост. Едва 1% от текстилните артикули по света сега се рециклират, а по думите на Синкявичюс " текстилът е новата пластмаса ".

Умишлено добавената микропластмаса ще бъде лимитирана, а ограничения ще създадат рециклираното наличие и намаляването на отпадъците наложителни.

Еврокомисията ще предложи също нова регулаторна рамка за батериите и свръхопаковането, последователно премахвайки непрезаредимите акумулатори и ограничавайки отпадъците от пакетиране.

Планът би трябвало да бъде утвърден от страните членки и от Европейския парламент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР