Европейската комисия обяви днес, че е разрешила продажбата на веригата

...
Европейската комисия обяви днес, че е разрешила продажбата на веригата
Коментари Харесай

ЕС разреши на Coca-Cola да купи Costa Coffee


Европейската комисия разгласи през днешния ден, че е разрешила продажбата на веригата Costa Coffee на американския производител на питиета Coca-Cola от английския притежател на заведения за хранене и хотели Whitbread Plc.

„ Комисията стигна до заключението, че препоръчаното придобиване няма да сътвори опасения за конкуренцията, защото фирмите не продават едни и същи артикули и връзките сред техните действия са лимитирани “, се споделя в изказване на Европейски Съюз, представено от Ройтерс.

Припомняме, че през август 2018 година Coca-Cola разгласи, че е постигнала съглашение с английската компания Whitbread да купи веригата кафенета Costa. Сделката е на стойност 5.1 милиарда $.

При оповестяването на договорката основният изпълнителен шеф на Coca-Cola Джеймс Куинси разяснява, че поглъщането е по-скоро за обезпечаване на достъп до доста от продуктите на Costa – като да вземем за пример техните вендинг машини за кафене, щандовете с подготвени артикули, студеното кафе, готово за пиянство незабавно, - в сравнение с за потребление на заведенията за хранене на веригата. „ Това е тактика за кафе, а не за продажби на дребно “, сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР