Европейската комисия обяви, че разследва работата на Meta с политическа

...
Европейската комисия обяви, че разследва работата на Meta с политическа
Коментари Харесай

ЕК откри производство срещу Meta

Европейската комисия разгласи, че проверява работата на Meta с политическа реклама в платформите ѝ Фейсбук и Instagram преди изборите за Европейски парламент на 6-9 юни, съобщи ДПА.

Служителите на Европейски Съюз са обезпокоени, че обработката на политическо наличие от страна на американската софтуерна компания рискува да подкопае демократичния развой на изборите за Европейски парламент.

Съществуват опасения, че съзнателно подвеждащо наличие от външни участници може да попречи на честността на европейските избори.

Проверката се прави по силата на Закона за цифровите услуги (ЗЦУ/DSA) на Европейския съюз, който е за модериране на онлайн наличието.

Мощното законодателство на Европейски Съюз изисква от огромните платформи, като Фейсбук и Instagram на Meta да ръководят риска техните услуги да навредят на изборния развой.

Платформите за обществени медии са уязвими за операции и задгранична интервенция, " изключително в навечерието на избори ", съобщи в изказване комисарят по вътрешния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон.

Преди изборите в целия Европейски Съюз Еврокомисията разгласява насоки за това по какъв начин чака огромните онлайн платформи като " Meta " и " X " да се оправят с дезинформацията.

В насоките платформите се приканват да основат екипи, които да следят локалните опасности и да приспособяват напъните си към всеки съответен избор и страна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР