Европейската комисия каза в петък, че обсъжда с България въвеждането

...
Европейската комисия каза в петък, че обсъжда с България въвеждането
Коментари Харесай

Брюксел обсъжда с България таксата върху преноса на руски газ

Европейската комисия сподели в петък, че разисква с България въвеждането на таксаза преноса на съветски газ.

" Оценяваме и обсъждаме с българските управляващи въвеждането неотдавна на тази мярка ", сподели представител на комисията на конференция, представен от Българска телеграфна агенция.

Новината идва на фона на информация за - на съглашението сред България и турската държавна компания " Боташ " за доставка на газ. Съмненията са за вероятни нарушавания на разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията.

Говорителят подсети, че глобите на Европейския съюз (ЕС) против Русия се дефинират, утвърждават и преразглеждат на европейско ниво.

" Това е по този начин от началото на съветското нахлуване против Украйна . Европейски Съюз би трябвало да остане обединен в поддръжката си за Украйна ", добави той.

Наскоро България от 20 лева на мВтч за пренос на съветски газ, който минава през територията ѝ по газопровода " Турски поток " .

Сърбия и Унгария я упрекнаха, че по този начин съветският газ, който отива за тях, ще нарастне. Българските управляващи споделиха, че не това е задачата, а да понижат облагите на държавната съветска компания " Газпром " .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР