Европейската комисия изрази днес готовност да бъдат осигурени 37 млрд.

...
Европейската комисия изрази днес готовност да бъдат осигурени 37 млрд.
Коментари Харесай

ЕС увеличава до 37 млрд. евро средствата за борба с коронавируса

Европейската комисия изрази през днешния ден подготвеност да бъдат обезпечени 37 милиарда евро за битка с разпространяването на ковид. Това е нарастване с 12 милиарда евро по отношение на в началото оповестената сума за противопоставяне на епидемията.
"Държавите в Европейски Съюз би трябвало да се усещат свободни да подхващат всевъзможни ограничения, които преценяват за належащо за предпазването на бизнеса и служащите в тази конюнктура ", съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Тя настоя предприеманите ограничения против епидемията да бъдат съразмерни и съгласувани на европейско ниво.
"ЕК дава оптималната еластичност на държавните управления в спазването на разпоредбите за бюджетите и държавната помощ, разясни Фон дер Лайен ", представена от Българска телеграфна агенция.
"Предвижда се по капиталовия проект "Юнкер " да бъдат обезпечени 100 милиарда евро за заеми за дребните и междинните сдружения. Ще създадем всичко належащо в поддръжка на хората и стопанската система ", съобщи Фон дер Лайен. Тя добави, че цялостното затваряне на европейските граници не е желателно. По нейните думи би било целесъобразно да бъдат подхванати спомагателни санитарни ограничения по границите.
"Едностранните ограничения не са положително решение ", разяснява фон дер Лайен.
"Не можем да спрем болестта, само че е допустимо и доста значимо да забавим скоростта на разпространяването й, Европейски Съюз може да устои на това предизвикателство ", добави ръководителят на комисията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР