Европейската комисия излезе с предложение за прозрачността в заплащането. То

...
Европейската комисия излезе с предложение за прозрачността в заплащането. То
Коментари Харесай

ЕК готви мерки за осигуряване на равно заплащане за мъже и жени

Европейската комисия излезе с предложение за прозрачността в заплащането. То има за цел да подсигурява, че дамите и мъжете в Европейски Съюз ще получават еднообразно възнаграждение за еднакъв труд.
Това предложение е политически С него се се укрепват инструментите, позволяващи на служащите да предявяват правата си, и се улеснява достъпът до правораздаване.
 Никъде в Европейски Съюз няма тъждество сред дамите и мъжете Никъде в Европейски Съюз няма тъждество сред дамите и мъжете
Досега нито една страна — членка на Европейски Съюз, не е постигнала тъждество сред дамите и мъжете. Напредъкът е муден, а сред половете прочие..
Работодателите няма да имат право да питат търсещите работа лица по отношение на заплащането, което са получавали на предходната им работа. Те би трябвало да дават свързани със заплащането анонимизирани данни при поискване от страна на служащия. Също по този начин чиновниците ще имат за дискриминация при заплащането.
  " Имаме задоволително мощни доказателства, че би трябвало да имаме обвързващи правила, а освен да разчитаме на обществената отговорност на фирмите, тъй като виждаме, че това не води до на никое място ", съобщи зам.-председателят на Европейска комисия Вера Йоурова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР