Европейската комисия и всички държави членки на Европейския съюз работим

...
Европейската комисия и всички държави членки на Европейския съюз работим
Коментари Харесай

Захариева: Всички в ЕС работим за сделка за Брекзит

Европейската комисия и всички страни членки на Европейския съюз работим доста интензивно и желаеме да има договорка за Брекзит. Разбира се, че би трябвало да бъдем подготвени и за Брекзит без договорка.

Това сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на външните работи Екатерина Захариева, която разяснява горещата тематика за идния брекзит. "Днес държавното управление утвърди две точки, като едната е за напускането на Англия със договорка, а другата е за овакантяване без договорка. Това към този момент е решение на Англия. Без договорка Англия ще бъдат трета страна и няма да е член на Европейски Съюз. По отношение на търговията по отношение на Лондон ще се ползват разпоредбите на Световната комерсиална организация. Спрямо полицейските интервенции ще се ползват разпоредбите на Интерпол. По правните въпроси ще се съблюдават интернационалните съглашения и конвенции, които Англия е подписала ", сподели още тя

"Всички британци ще са добре пристигнали да дойдат да живеят в България. Европейска комисия към този момент завърши процедурата за визовия режим и би трябвало да забележим какво ще реши Англия. Ако няма договорка, британците ще могат да пътуват и да имат престой до 90 дни в Европейски Съюз. За нас това е доста значимо, тъй като на година идват по 240 000 английски туристи у нас. Същото ще важи и за българските жители - те ще могат да пътуват безвизово за 90 дни във Англия. Всички български жители, които към 29 март 2019 живеят във Англия ще могат да аплайват за статут за уседналост, като това ще може да става по електронен път, без такси и по улеснена процедура ", разкри Екатерина Захариева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР