Европейската комисия и Върховният представител на Съюза по въпросите на

...
Европейската комисия и Върховният представител на Съюза по въпросите на
Коментари Харесай

ЕК засилва киберсигурността на Европа

Европейската комисия и Върховният представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност показват нова тактика на Европейски Съюз за киберсигурност.

Като основен детайл от Изграждането на цифровото бъдеще на Европа, Плана за възобновяване на Европа и Стратегията на Европейски Съюз за Съюза на сигурност, тактиката ще поддържа груповата резистентност против киберзаплахи и ще подсигурява, че всички жители и предприятия могат пълноценно да се възползват от надеждни и сигурни услуги и цифрови принадлежности. Независимо дали става дума за свързани устройства, електроенергийната мрежа или банките, самолетите, обществените администрации и лечебните заведения, които европейците употребяват или посещават, те заслужават да вършат това, като са сигурни, че са предпазени от киберзаплахи.

Новата тактика за киберсигурност разрешава на Европейски Съюз също така да утвърди водещата си роля във връзка с интернационалните правила и стандарти в киберпространството и да ускори съдействието с сътрудници по света за поощряване на световно, отворено, устойчиво и несъмнено киберпространството учредено на шампионата на правото, човешките права, главните свободи и демократичните полезности.

Освен това, комисията прави оферти за справяне с проблемите на кибернетичната и физическата резистентност на изключително значимите субекти: Директивата за ограничения на високо равнище на киберсигурността в целия Съюз и (Преработената инструкция за МИС или „ МИС 2 “) и нова инструкция за устойчивостта на изключително значимите субекти. Те обгръщат необятен набор от браншове и имат за цел да се оправят с актуалните и бъдещите онлайн и офлайн опасности, от хакерските атаки и закононарушенията до естествените бедствия по координиран и допълващ се метод.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР