Европейската комисия (EК) прие правила, благодарение на които електронните плащания

...
Европейската комисия (EК) прие правила, благодарение на които електронните плащания
Коментари Харесай

EК модернизира електронните плащания с висока степен на сигурност

Европейската комисия (EК) одобри правила, с помощта на които електронните заплащания в магазините и по интернет ще станат по-сигурни, оповестиха от Европейска комисия.
Потребителите ще употребяват новаторските услуги, предлагани от трети страни — така наречен финансово-технологични сдружения, като в същото време се резервират прецизните ограничения за отбрана на данните и сигурност за потребителите и сдруженията в Европейски Съюз. Услугите включват способи за заплащане, както и принадлежности за ръководство на персоналните финанси посредством сливане на информация от разнообразни сметки.
Една от главните цели на Втората инструкция на Европейски Съюз за платежните услуги (ДПУ2) е да се усъвършенства равнището на сигурност на електронните заплащания, както и на доверието на потребителите при тяхното осъществяване. По-конкретно, доставчиците на платежни услуги са длъжни да правят така наречен задълбочено определяне на идентичността на клиента. За осъществяването на заплащане ще се употребява композиция от минимум два самостоятелни детайла, да вземем за пример физически притежател — карта или мобилен телефон — и ключова дума или биометрични данни, да вземем за пример пръстови отпечатъци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР