Европейската комисия (ЕК) е получила в сряда по линия на

...
Европейската комисия (ЕК) е получила в сряда по линия на
Коментари Харесай

Брюксел получи българското искане по Плана за възстановяване за 1,3 млрд евро

Европейската комисия (ЕК) е получила в сряда по линия на Механизма за възобновяване и резистентност за разпределяне на финансова поддръжка в размер на 1,37 милиарда евро, оповестиха от Пресцентъра на Европейска комисия.

Цялостният проект на България за възобновяване и резистентност ще бъде финансиран с 5,68 милиарда евро безплатни средства. Плащанията по Механизма за възобновяване и резистентност се основават на резултатите и зависят от осъществяването от страна на България на вложенията и промените , обрисувани в нейния проект за възобновяване и резистентност.

Това първо искане за заплащане се отнася до 22 етапни цели , обхващащи промени и вложения в региона на образованието, научните проучвания и нововъведенията, интелигентната индустрия, неутралността във връзка с климата, цифровата съгласуваност, устойчивия превоз и пътната сигурност, правораздаването, битката с прането на пари, общественото приобщаване, опазването на здравето и системата за одит и надзор, обвързвана с Механизма за възобновяване и резистентност.

При подаването на настояването от Министерския съвет обясниха, че заедно него държавното управление е предоставило на службите на Европейската комисия подробни и изчерпателни документи, доказващи осъществяването на 22-та основни стадия и цели , контрактувани авансово с Брюксел.
 Пеканов готви процедури за 3,7 милиарда лв. по Плана за възобновяване
Пеканов готви процедури за 3,7 милиарда лв. по Плана за възобновяване

Ако идващото Народно събрание не успее да одобри нужните 22 законови промени, парите по първия транш не се губят, а разсрочват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР