Европейската комисия е отложила взимането на решение дали да включи

...
Европейската комисия е отложила взимането на решение дали да включи
Коментари Харесай

Брюксел отложи решението дали газът е зелено гориво

Европейската комисия е отсрочила взимането на решение дали да включи, заяви Агенция Франс Прес.
Европейски Съюз основава голям фонд, с цел да заплати за преход към по-чиста сила, само че държавите-членки и деятелите по запазване на климата са разграничени във връзка с някои основни технологии.
" Ядрената сила и газът не са част от таксономията, която предлагаме през днешния ден ", съобщи заместник-председателят на Еврокомисията пред публицисти, добавяйки, че работата ще продължи.
Някои държави-членки на Европейски Съюз желаят да отстранен своите, като употребяват повече природен газ, който се смята за по-ефективен и по-чист, само че въпреки всичко е изкопаемо гориво.
Други столици желаят да употребяват пакета на Европейски Съюз за поддръжка на своя нуклеарен бранш, само че природозащитници и доста членове на Европейския парламент упорстват блокът да финансира възобновими енергийни източници.
Комисията разгласява предлагането си в сряда, както се очакваше, само че решенията по тези чувствителни тематики липсваха, оставяйки доста пазарлъци напред. Планът трябваше да бъде „ делегиран акт “, което значи, че ще стане закон, в случай че държавите-членки или Европейският парламент не го отхвърлят.
Но мястото на газа и нуклеарната енергетика в така наречен " Списък на таксономиите ", определящ зелените вложения, в този момент може да се наложи да бъде решено посредством нормалното законодателство, по което би могло да има спорене от дипломати, депутати и лобисти.
 Европа редуцира нездравословните излъчвания с най-малко 55 на 100 до 2030 година Европа редуцира нездравословните излъчвания с най-малко 55 на 100 до 2030 година
Европейските водачи одобриха изводи за климата, в които се споделя, че Европейски Съюз би трябвало да понижи нездравословните излъчвания с най-малко 55 на 100 до 2030 год...
" Искам да кажа, че изборът беше да не се прави нищо, до момента в който всичко не завърши. И в действителност, нямаме време за това ", съобщи еврокомисарят по финансовите услуги Майрид МакГинес, обяснявайки за какво описът на таксономиите в сряда не преглежда нуклеарната сила и газа.
" Така че мисля, че когато покриваме 80 % от излъчванията на парникови газове посредством този първи делегиран акт в таксономията, мисля, че това е голяма стъпка. И тази година ще има още стъпки в тази посока. "
Домбровскис съобщи, че научните проучвания ще продължат и оценката може „ да пристигна през втората половина на годината “.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР