Европейската комисия е одобрила второ удължаване с един месец на

...
Европейската комисия е одобрила второ удължаване с един месец на
Коментари Харесай

Еврокомисията отсрочи с още месец оценката си по българския план за възстановяване

Европейската комисия е одобрила второ удължение с един месец на периода за оценка на проекта на България за икономическо възобновяване. Това заяви представител на комисията на постоянния дневен брифинг за медиите в Брюксел.

" Обичайно е да водим разговор с страните по показаните проекти, само че няма да встъпвам в детайлности, тъй като Европейска комисия няма този табиет ", разясни представителят. " Европейска комисия в началото утвърди едномесечно удължение на периода за внасянето на българския проект. Сега се съгласихме за още един месец спомагателна пролонгация ", разясни представителят.

Така комисията дава общо два спомагателни месеца за оценка на проекта, това обезпечава опция за изчистване на всички въпроси, за продан на спомагателна информация, добави той. " Удължаването на периода за оценка на проектите е планувано в разпоредбите на Европейски Съюз ", уточни представителят.

Междувременно, от Министерството на правораздаването съобщщиха, че са подготвени с корекциите по техническите и публицистични мнения на Европейска комисия в проекта за възобновяване и резистентност по тематиката с господство на закона.

Коментарите на Европейската комисия в частта по отношение на промяната за върховенството на закона и по-точно във връзка с ефикасното наказателно произвеждане, повишението на отчетността и въвеждането на ефикасен механизъм за търсене на отговорност на основния прокурор и неговите заместници, както и въвеждане на ефикасна годишна отчетност на следствията и неоправдателните присъди по каузи за корупция, са от механически и публицистичен темперамент. Те не въздействат значително върху направените на предишен стадий от Министерството на правораздаването оферти, означиха от ведомството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР