Европейската комисия е одобрила второ удължаване с един месец на

...
Европейската комисия е одобрила второ удължаване с един месец на
Коментари Харесай

ЕК дава още месец отсрочка на България за Плана за възстановяване

Европейската комисия е одобрила второ удължение с един месец на периода за оценка на проекта на България за икономическо възобновяване. Това заяви представител на комисията на конференция в отговор на въпрос.

Обичайно е да водим разговор с страните по показаните проекти, само че няма да встъпвам в детайлности, тъй като Европейска комисия няма този табиет, разясни представителят. Европейска комисия в началото утвърди едномесечно удължение на периода за внасянето на българския проект. Сега се съгласихме за още един месец спомагателна пролонгация, разясни представителят, съобщи Българска телеграфна агенция.

Така комисията дава общо два спомагателни месеца за оценка на проекта, това обезпечава опция за изчистване на всички въпроси, за продан на спомагателна информация, добави той. Удължаването на периода за оценка на проектите е планувано в разпоредбите на Европейски Съюз, уточни представителят.

Вицепремиерът по европейските въпроси Атанас Пеканов удостовери през вчерашния ден, че Брюксел ни е върнал проекта с 43 забележки, като две от тях са доста съществени. Те са в региона на енергетиката и върховенството на закона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР