Европейската комисия е одобрила българската схема в размер на 12.78

...
Европейската комисия е одобрила българската схема в размер на 12.78
Коментари Харесай

ЕК одобри схемата от 12.78 млн. евро в подкрепа на туроператорите ни

Европейската комисия е одобрила българската скица в размер на 12.78 млн. евро (25 млн. лева) в поддръжка на туроператори, принудени да лимитират или преустановят активността си заради пандемията от ковид и въведените ограничавания. Проучването й е открило, че тя е в сходство с Временната рамка за държавната помощ, оповестиха от БСК. 

Помощта по схемата ще бъде под формата на директни безплатни средства. Мярката ще бъде отворена за всички туроператори с годен лиценз в България, без значение от страната на регистрация и страната на генезис на пътуващия. Отговарящите на изискванията ще имат право да получат по 35 евро за всеки пасажер, който е резервирал туристически пакет с тях, включващ полет до България. Мярката обгръща полети в интервала сред 1 юни 2021 г. и 14 май тази година.

Целта е да се подтиква входящият туризъм с удобно непряко влияние в доста области като хотелиерство, ресторантьорство, хранително-вкусова индустрия, превоз, културни и спортни прояви. Тя ще улесни достъпа до финансиране и ще смекчи неочаквания дефицит на ликвидни средства, пред който са изправени засегнатите сдружения. 

Комисията откри, че българската скица дава отговор на изискванията, посочени във Временната рамка - няма да надвишава 2.3 млн. евро на бенефициер, и ще бъде предоставена не по-късно от 30 юни тази година. Според заключението й, мярката е нужна, подобаваща и пропорционална за превъзмогването на съществени усложнения в стопанската система на страна членка. Въз основа на това комисията е одобрила мярката според разпоредбите на Европейски Съюз за държавната помощ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР