Европейската комисия е необходимо да разработи конкретни мерки в спешен

...
Европейската комисия е необходимо да разработи конкретни мерки в спешен
Коментари Харесай

Явор Гечев призова ЕК да разработи конкретни мерки за подпомагане на земеделските производители

Европейската комисия е належащо да създаде съответни ограничения в незабавен порядък, обезпечаването на финансова поддръжка е значимо, само че това не взема решение проблемите на земеделските производители. Това съобщи министърът на земеделието Явор Гечев по време на онлайн среща с министрите на Полша, Румъния, Унгария, Чехия и Словакия, през днешния ден. Той посочи, че несъответствието в шестте страни се усеща още повече и заради обстоятелството, че в новите страни членки на Европейския съюз дотациите са на по-ниски равнища. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на земеделието.

 

„ Всички ние сме солидарни с Украйна, поддържаме самодейностите на Европейската комисия, само че трябват гаранции, че така наречен коридори на взаимност извършват функционалностите, за които бяха основани ” акцентира още Явор Гечев. Той напомни, че с изключение на всичко се намираме на прага на новата беритба, до момента в който в същото време има към момента огромни количества на зърнени култури в складовете. „ Събирането на новата годишна продукция ще докара до ескалиране на обстановката, по тази причина са нужни съответни ограничения в къси периоди ” сподели още българският министър.

 

Участниците в срещата обявиха, че не престават да упорстват за предприемане на дейности от страна на Европейска комисия и застават напълно зад настояванията, изпратени от държавните глави на засегнатите от разстройването на пазара на селскостопански артикули страни, до ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен.

 

По време на срещата стана ясно, че в Словакия са арестувани 1500 тона пшеница с потвърдено наличие на неразрешени от Европейски Съюз пестициди. По-рано този месец Унгария засече и унищожи над 29 тона царевица с отрови и ГМО.  Припомняме, че България прави също засилени инспекции на качеството и сигурността на вноса на аграрни артикули.

 

Министрите на шестте най-засегнати страни се сплотиха към това на идния Съвет по земеделие на 25.04 в Люксембург тематиката да бъде още веднъж повдигната. Включително ще работят в посока за осъществяване на нарочна среща с еврокомисаря по търговия Валдис Домбровскис, с цел да бъде открито трайно решение в интерес на засегнатите европейски фермери от страните в непосредствена непосредственост до спора.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР