Европейската комисия е напът да въведе мерки за намаляването пластмасовите

...
Европейската комисия е напът да въведе мерки за намаляването пластмасовите
Коментари Харесай

ЕК забранява сламките, клечките за уши и приборите за еднократна употреба

Европейската комисия е напът да вкара ограничения за намаляването пластмасовите боклуци посредством възбрана на разнообразни артикули за еднократна приложимост - сламки, принадлежности за хранене, клечки за почистване на уши, пръчки за балони. Другата концепция е множеството пластмасови бутилки да се събират до 2025 година.

"Пластмасовите боклуци безспорно са огромен проблем и европейците би трябвало да работят дружно, с цел да се оправят с него, тъй като в последна сметка тези боклуци попадат във въздуха, който дишаме, и в нашата почва, океани и храна ", съобщи първият зам.-председател на Европейска комисия Франс Тимерманс, който дава отговор за устойчивото развиване.

В препоръчаната инструкция се упорства за възбрана на разнообразни произведения за еднократна приложимост от пластмаса, само че не показва последна дата.

Тези артикули към този момент би трябвало да бъдат направени от устойчиви материали, упорства проектът, който би трябвало да бъде утвърден от 28-те членки на Европейски Съюз, с цел да влезе в действие. Той планува още страните в алианса да лимитират потреблението на пластмасови кутии за храна и чаши за напитки, като подтикват други възможности за продажба или подхващат ограничения да не са безвъзмездни.

Предложението планува още принос на производителите на пластмасови произведения към цената за ръководство на отпадъците и упорства за тласъци при разработка на по-малко замърсяващи други възможности.

Предлага се, да вземем за пример, производителите на пластмасови риболовни такъми да покриват разноски за събиране на боклуци в пристанища. Друга концепция гласи, че страните членки на Европейски Съюз би трябвало да събират 90% от пластмасовите бутилки за напитки до 2025 година посредством система за рефинансиране при предаване. Записани са и условия за по-ясни означения за продуктите от пластмаса, с цел да бъдат осведомени потребителите какъв брой отпадък отделят.

Предложенията, плюс едно направено през януари, което изисква всички пластмасови опаковки да се преработват до 2030 година, идва след решението на Китай да забрани вноса на отпадъчни артикули за преработване.

Европейски Съюз изнася в този момент към половината от събраните и сортирани пластмаси, като 85% от тях отиват в Китай
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР