Европейската комисия добави още 21 руски авиокомпании към списъка си

...
Европейската комисия добави още 21 руски авиокомпании към списъка си
Коментари Харесай

Европа затваря небето си за още 21 руски авиокомпании, но не заради Украйна

Европейската комисия добави още 21 съветски авиокомпани и към листата си с превозвачи, на които е неразрешено да оперират във въздушното пространство на 27-членния блок. Причината е, че те не дават отговор на интернационалните стандарти за сигурност , оповестява " Ройтерс ".

Федералната организация за въздушен превоз на Русия позволи на съветските самолетни компании да употребяват стотици задгранични самолети без годен документ за летателна валидност, съобщи комисарят по превоза Адина Валеан.
 Европейски Съюз затваря въздушното си пространство за съветските самолетни компании
Европейски Съюз затваря въздушното си пространство за съветските самолетни компании

Забравянава се продажбата на самолети и аварийни части…

По нейни думи съответните съветски самолетни компании умишлено са създали това в нарушаване на съответните интернационалните стандарти за сигурност. Това крие непосредствена опасност за сигурността , акцентира тя.

Валеан посочи, че решението за възбрана на самолетните компании, сертифицирани в Русия, в това число " Аерофлот ", не е следващата глоба против Москва поради нахлуването й в Украйна , а е взето само въз основа на механически съображения и поради гарантирането на сигурността.

Европейска комисия оповестява, че след прибавянето на новите 21 съветски самолетни компании черният лист на Европейски Съюз на превозвачите, на които е неразрешено да оперират в небето на Европейски Съюз, към този момент включва 117 компании.
 България затваря небето си за всички съветски самолети
България затваря небето си за всички съветски самолети

Ограничението влиза в действие от събота

и самолетни компании да навлизат във въздушното му пространство поради нахлуването на съветския президент Владимир Путин в Украйна.

В отговор за самолети на Европейски Съюз и Англия.

Впоследствие стана ясно, че руснаците употребяват малка врата, известна като с цел да летят до Европа, заобикаляйки възбраната на Европейски Съюз за полети до и от Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР