Европейската комисия бие тревога заради бързото разрастване на пандемията. В

...
Европейската комисия бие тревога заради бързото разрастване на пандемията. В
Коментари Харесай

ЕК: Най-застрашени от коронавирус и грип са България и още пет страни

Европейската комисия бие паника поради бързото разгръщане на пандемията. В някои страни-членки ситуацията през днешния ден е даже по-лошо, в сравнение с по време на пика през март, съобщи здравната еврокомисарка и предизвести за заплахата от „ смъртоносна двойна пандемия ", визирайки идния грипен сезон, оповестява Дойче веле.
" Последен късмет "
Комбинацията от и грип през наближаващия зимен сезон може да претрупа здравните системи, съобщи еврокомисарката и дефинира незабавните ограничения, които страните-членки би трябвало да подхващат, като „ финален късмет да предотвратим повтаряне на събитията от пролетта ".
 Костадин Ангелов: Държим под надзор ковид, заболеваемостта спада Костадин Ангелов: Държим под надзор ковид, заболеваемостта спада
България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от популацията от COVID-19 в Европа, страната ни продължава сполучливо да държи...
Предупреждението бе подплатено с обновена оценка на (ECDC) за риска в обособените страни-членки. В групата с най-голям риск попадат България, Хърватия, Малта, Испания, Чехия и Унгария. В тези страни смъртните случаи нарастват, относително висок е и делът на възрастните пациенти, при които болестта протича тежко. Здравните системи в тези страни още в този момент изпитват тук-там съществени усложнения, значително от интензивните отделения са цялостни, а медицинският личен състав е отпаднал, написа в документа, представен от немския „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ".
Тревожно е развиването на пандемията и в Естония, Дания, Франция, Англия, Ирландия, Люксембург, Норвегия, Австрия, Португалия, Словакия, Словения и Нидерландия. Германия е сложена в третата група, включваща страните със „ постоянни трендове " в пандемията.
От ECDC предизвестяват, че пораства броят на тежките случаи измежду пациентите на възраст сред 15 и 49 години. Затова страните, които още в този момент регистрират тревожна наклонност, незабавно би трябвало да подхващат ограничения за ограничение на болестта измежду по-младите.
За първи път: лондонският опит
 Брифингите за ковид се връщат Брифингите за ковид се връщат
Веднъж седмично да има брифинг с настояща информация за обстановката с ковид в България. Това разпореди министър председателят Бойко Борисов сл...
В същото време от Лондон пристигна новината, че в границите на напъните да бъде създадена ваксина против ковид на болест умишлено ще бъдат изложени доброволци в положително здравословно положение, на които няколко седмици преди този момент ще бъде инжектирана пробна ваксина. Експериментът ще се организира в следени условия на цялостна карантина, заяви „ Файненшъл Таймс ", базирайки се на участници в плана.
С помощта на сходни проби учените вършат опит да ускорят създаването на ваксина, удостовери и държавен представител в Лондон. Тяхното преимущество се крие в това, че резултатът от евентуалната ваксина може да се регистрира директно след потреблението ѝ. Нормалната процедура изисква десетки хиляди хора да бъдат имунизирани, след което би трябвало да се изчака, с цел да бъде открито дали по-малък брой от тях се заразяват с ковид, в сравнение с в контролната група, която не е имунизирана.
Лондонският план ще бъде показан публично идната седмица и ще започва през януари. Според медиите, става дума за първия в света сходен опит. Желание да вземат участие в него до момента са изявили към 2000 доброволци.
Какво мислим за пандемията у нас и по какъв начин оценяваме ситуацията в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР