Европейската железопътна агенция (ЕЖА) е предупреждавала няколко последователни правителства в

...
Европейската железопътна агенция (ЕЖА) е предупреждавала няколко последователни правителства в
Коментари Харесай

Европейската железопътна агенция е предупреждавала няколко пъти Гърция за пропуски в безопасността

Европейската железопътна организация (ЕЖА) е предупреждавала няколко поредни държавни управления в Гърция, както и Европейската комисия, още от 2014 година за пропуски в сигурността на гръцката железопътна система, съобщи за в. " Катимерини " ръководителят на организацията Йозеф Допелбауер след смъртоносната влакова злополука в Темпе предходната седмица.

Помолен да посочи интервала от време, в който ЕЖА е издавала предизвестия към гръцките и европейските управляващи, той съобщи, че това е правено " от 2014 година най-малко ".

" И ние повтаряме тези отчети на всеки две години ", добави Допелбауер.

След най-тежката железопътна злополука в историята на Гърция започнаха да се популяризират информации, разкриващи минусите на гръцката железопътна система спрямо останалата част на Европа, отбелязва изданието, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" През годините ние сме съобщавали за разнообразни аспекти на този въпрос. Ние имаме законово обвързване да представяме отчет на всеки две години на европейско равнище, основан на информацията, която получаваме от страните членки. Публикували сме рейтинги въз основата на статистки за смъртността при железопътния превоз в страните членки ", уточни Допелбауер.

През годините, означи той, Гърция е била измежду страните с най-висока смъртност. " Този факт е увещание всякога, че има открити въпроси, които би трябвало да бъдат решени в гръцката система ", добави ръководителят на ЕЖА.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР