Европейската инвестиционна банка ще окаже съдействие на България по проекта

...
Европейската инвестиционна банка ще окаже съдействие на България по проекта
Коментари Харесай

Има съдействие от Европейската инвестиционна банка за строежа на детската болница

Европейската капиталова банка ще окаже подпомагане на България по плана за градеж на Националната детска болница. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти в " Горна баня ". Заедно със служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев и служебния министър на районното развиване Иван Шишков той посети терена, избран за градеж на Националната детска болница.

Донев сподели още, че израелски експерти също ще окажат експертна помощ при правенето на плана за новото лечебно заведение.

" Българските деца заслужават да имат високотехнологична, многопрофилна национална детска болница, в която да се оферират най-съвременните способи за лекуване на деца ", съобщи Гълъб Донев.

Според министър-председателя определеният терен в " Горна баня " е подобаващ, тъй като се намира наоколо до парк, а съществуването на минерална вода в региона благоприятства развиването и на предстоящ рехабилитационен център към Националната детска болница.

„ Много държавни управления преди този момент се спънаха с първата крачка точно заради това, че не можаха да изберат подобаващ терен за строителството на Националната детска болница “, счита Донев.

Срешение на Министерския съвет от 2 ноември 2022 г.беше признато новото лечебно заведение да бъде издигнато върху терена от към 40 декара в квартал „ Горна баня “ на столичния регион „ Овча купел “, който се намира в непосредствена непосредственост до болничното заведение по ортопедия „ Проф. Бойчо Бойчев “.

Тогава бъдещата детска болница закупи статута на „ обект с национално значение “, което ще улесни и доста ще редуцира периодите за построяването ѝ.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР