Европейската атлетика обяви официално, че шампионатът на атлетите в Париж

...
Европейската атлетика обяви официално, че шампионатът на атлетите в Париж
Коментари Харесай

Официално: Отмениха Европейското по лека атлетика!

Европейската атлетика разгласи публично, че шампионатът на спортистите в Париж няма да се организира през август месец и е анулиран. Надпреварата трябваше да се състои във френската столица от 25-и до 30-и август.

Решението бе взето от локалния комитет и федерацията по атлетика във Франция след пандемията от COVID-19, която е обзела целия свят и професионалният спорт, на процедура, на всички места е прекратен. Срещата се организира по-рано денем, като страните оцениха всички вероятни разновидности за осъществяване на шампионата през годината, само че стана ясно, че това е неизбежно, в резултат на събитията в международен проект.

„ Ситуацията е надалеч от преодоляване и възбраната във Франция за осъществяване на всеобщи събития в страната не разрешават да продължаваме да мислим, че ще има шампионат”, огласиха от френския комитет.

Страните признаха, че е правена оценка и от ФФА, като тя също е взета поради за евентуалните опасности за фенове, състезатели и всички оторизирани лица по време на шампионатите. Становището не бе позитивно, като то бе показано на комитетите и беше подлежно взето под внимание на LOC в Париж.

Коментирайки анулацията на Европейското състезание по лека атлетика, краткотрайният президент на европейската атлетика – Добромир Карамаринов съобщи: „ С огромно страдание оповестяваме за анулацията на Екологичен потенциал по лека атлетика в Париж. Надявахме се в тези неспокойни времена да предложим на спортистите огромно събитие, към което се стремяхме през лятото, само че за жалост бяхме осведомени, че това не може да се провежда. След диалози със съответните органи за публично здраве и сигурност, то те обясниха, че е несъстоятелно да проведем шампионатите през август и те бяха отменени”, сподели българинът.

„ Докато тъжим, че оповестяваме тази анулация на Екологичен потенциал по лека атлетика, си коства да повторим, че в тези невиждани времена за здравето и сигурността на всички, всички заинтригувани страни от спорта ни са от първостепенно значение. Винаги ще вършим най-хубавото, което можем, за нашите членове”, приключи Карамаринов с изявлението си по тематиката.

Следващото съвещание на европейския съвет за лека атлетика е планувано за 7-8 май, като и то ще се организира във видеоконферентна връзка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР