Европарламентът гласува тази седмица окончателното отпадане на смяната на времето

...
Европарламентът гласува тази седмица окончателното отпадане на смяната на времето
Коментари Харесай

Кое часово време да изберем – лятното или зимното

Европарламентът гласоподава тази седмица окончателното отпадане на промяната на времето да стане през 2021 година До април следващата година страните членки би трябвало да кажат кое часово време избират - лятно или зимно. След това промени няма да бъдат вероятни. Кое време избира бизнесът - посетител по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше Добрин Иванов – изп. шеф на Асоциация на индустриалния капитал в България.

В България, изследването за лятно или зимно часово време сподели, че 80% от интервюираните избират да се резервира зимното часово време. То обаче се организира онлайн и не е представително, изясни Иванов.

Ако изборът на страните вреди на единния пазар, то е планувано да се даде спомагателна пролонгация за въвеждане на нови правила, добави Иванов.

По думите му, мненията по въпроса кое време да изберем, са мощно поляризирани и е належащо да се направи секторен разбор.
Добрин Иванов – изп. шеф на Асоциация на индустриалния капитал в България: Секторите които имат някаква сезонност в активността, избират лятното време, останалите не би трябвало да се влиияят. Въпросът за здравното положение на чиновниците е доста значим за бизнеса. Твърди се, че през месец март се понижава продуктивността, усилва се броят на болничните, само че към момента няма безапелационни данни, които да потвърждават това.
Трябва да се преценяват изгодите и рисковете за стопанската система, за здравето на хората и за единния пазар, сподели в умозаключение Иванов.
 България още не е решила лятно или зимно часово време да избере България още не е решила лятно или зимно часово време да избере
Европарламентът през днешния ден гласоподава окончателното отпадане на промяната на времето да стане през 2021 година До април следващата година страните членки би трябвало да кажат кое...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР