Европа трябва да се обедини, за да ускори ваксинационната си

...
Европа трябва да се обедини, за да ускори ваксинационната си
Коментари Харесай

СЗО призовава за ускоряване на имунизационна кампания в Европа


Европа би трябвало да се сплоти, с цел да форсира имунизационната си акция против COVID-19 с поддръжката на всички лаборатории. Това прикани шефът на СЗО в Европа Ханс Клуге, представен от Франс прес, съобщи Нова ТВ.

Трябва да се подготвим за други проблематични разновидности на вируса, по-специално като подсилим секвенирането, добави той.
В Европейски Съюз едвам 2,5 % от популацията е получило първата доза ваксина, макар че известията на редица лаборатории за увеличение на доставките пораждат очаквания за ускорение на темпото.

" Трябва да се обединим, с цел да ускорим имунизацията. Фармацевтични компании, които нормално са съперници, би трябвало да обединят напъните си, с цел да усилят фрапантно индустриалния потенциал. От това имаме потребност ", сподели Клуге. Той призна, че огромната въпросителна е дали тези ваксини ще са ефикасни и против новите разновидности на вируса и изрази безпокойствие по този мотив. " Това е грубо увещание, че вирусът продължава да има превес над индивида, само че това не е нов вирус, това е еволюция на вирус, който се опива да се приспособи към човешкия си гостоприемник ", означи Клуге.

" Смятам, че тунелът е по-дълъг, в сравнение с си мислехме през декември, само че тази година ще е по-лесно " от предходната, съобщи той и повтори апелите за взаимност със страните, които не могат да си набират ваксина, и предложи на богатите страни да ускорят шерването на имунизациите си с бедните страни, откакто доближат някакво ниво на имунизация. " Може би в случай че страните от Европейски Съюз доближат 20 % имунизиране на популацията си - 20 % са хората от третата възраст, здравните служащи и хората с тежки болести - това да е моментът да се споделят имунизациите ", предложи Клуге.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР