Европа трябва да подобри своите способности в сигурността и отбраната,

...
Европа трябва да подобри своите способности в сигурността и отбраната,
Коментари Харесай

Германия: ЕС трябва да е готов за война с Русия до края на десетилетието

Европа би трябвало да усъвършенства своите качества в сигурността и защитата, с цел да отговори на заканите от Русия, защото Съединени американски щати евентуално ще съкратят присъединяване си в делата на континента през идващите години. Това съобщи министърът на защитата на Германия Борис Писториус в изявление пред Welt am Sonntag.

" Независимо кой ще стане идващият президент на [САЩ] … ще има, да се надяваме единствено умерено, понижаване на американското присъединяване в Европа “, съобщи той. " Това значи, че ние, европейците, би трябвало да увеличим уговорката си към подсигуряваме сигурността на нашия континент “.

По думите му се чака американската войска от ден на ден да насочва вниманието си към тихоокеанския район през идващото десетилетие, което значи по-малък фокус върху Европа.

Увеличаването на производството на оръжия от страна на Русия, с цел да поддържа интервенциите си в Украйна, съставлява действителна опасност за Европа, изключително за балтийските страни, Грузия и Молдова, предизвести Писториус. " Това не е просто дрънчене на оръжия. В края на това десетилетие може да има рискове “, убеден е той.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано тази седмица предизвести, че съветският президент Владимир Путин ще води война другаде след Украйна.

" Ако Путин победи в Украйна, съществува действителен риск неговата експанзия да не свърши дотук “, означи Столтенберг пред кореспонденти по време на среща с министър-председателя на Словакия Роберт Фицо в четвъртък. " Нашата поддръжка не е щедрост. Това е инвестиция в нашата сигурност. “

Европа би трябвало да се заеме да се въоръжи още веднъж, акцентира Писториус, защото ще отнеме известно време на промишлеността й да усили индустриалния си потенциал. " Сега имаме към пет до осем години, в които би трябвало да наваксаме – във въоръжените сили, в промишлеността и в обществото “, съобщи министърът.

По думите му, Европа би трябвало да упорства за военно съдействие и помощ отвън своите граници, защото в случай че не го направи, ще разреши на Русия и Китай да разширят въздействието си. Малки задачи в региона на военните препоръки или съдействие, даже със страни, които не споделят европейските полезности, биха донесли както стопански, по този начин и политически изгоди, счита той.

" Алтернативата би била да нямаме повече контакти с тези страни и да ги оставим на руснаците и китайците през цялото време. И това би било още по-опасно “, убеден е министърът.

 

Източник Фокус

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР