Бориславова призова органите на реда да си свършат работа, без

...
Бориславова призова органите на реда да си свършат работа, без
Коментари Харесай

Бориславова за обвинението за фалшифициране на документи: Не се притеснявам от проверка

Бориславова прикани органите на реда да си свършат работа, без да удостоверява или отхвърля изнесените данни в журналистическото следствие.

" И всичко, което мога, ще спомагам на всевъзможни проверяващи органи да излезе истината. Бил ли е или не Петков част от УС на Сдружението към миг, в който той е встъпил в служба като министър на стопанската система? Това са обстоятелства, които могат да се видят в Търговския указател ", разяснява Бориславова.

В събота уеб сайтът " Биволъ " разгласява документи, за които се твърди, че са формирани с подправен автограф на ръководителя на " Да запазим Корал " Атанас Русев. Първият е пълномощие, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите са протокол от съвещание, на което се взима решение за освобождение на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначението на Мартин Драгулев на негово място и декларация за правота. Отново с подписи на Русев, който реагира в обществените мрежи. Неверните условия били нужни, с цел да се почисти от всевъзможен тип спор на ползи .

" Това е " иконата " на " Продължаваме Подмяната ", Лена Бориславова, която се е изгаврила с мен и сдружението което съставлявам, като си е направила фалшиво пълномощие от мое име и още куп подправени документи и подписи, с което е сменила Управителния Съвет на нашето гражданско съдружие " Да запазим Корал ". Ред закононарушения съгласно Наказателния Кодекс ", написа Русев в профила си във Фейсбук, публикувайки следствието.

" За да може нейният Кирил Петков да влезе във властта. В нарушаване на закона. Каква може да е движещата мощ за сходна жестока наглост и възприятие за безспорна безотговорност? А в последно време, по всички медии с арогантното си и пренебрежително държание, и ясното предпочитание още веднъж да ръководят и вземат решение бъднините на нашата България?!?!? Каква бедност на съзнанието ", прибавя Русев.



Малко по-рано стана ясно, че самият Русев през юни 2023 година е подал сигнал за подправянето на документите в Софийската градска прокуратура и в ДАНС .

" Чак след сигнала ни, при разпита, ни демонстрираха подправеното пълномощие и името в него ", изясни Русев в мненията под обявата си ".

Ден по-рано в отговор на изказванията в следствието Кирил Петков разяснява пред публицисти, че е бил част от съдружие " Да запазим Корал ", само че е излязъл от организацията през 2021 година По думите му внезапно и отникъде, в предизборната акция, " следващият фишек от ДАНС " идва три години по-късно.

" Чудят се към този момент какво да създадат. В тази акция очевидно не могат да ни оборят на действителните хрумвания по какъв начин България да наподобява и желаят да ни заровят в калта и ДАНС, несъмнено, е бухалката, която се употребява ", добави Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР