Европа триумфира на Райдър Къп, Гарсия записа името си в

...
Европа триумфира на Райдър Къп, Гарсия записа името си в
Коментари Харесай

Европа триумфира на Райдър Къп, Гарсия записа името си в историята

Европа победи на Райдър Къп, Гарсия записа името си в историята
Отборът на Европа завоюва именитата отборна голф конкуренция Райдър Къп, откакто победи отбора на Съединени американски щати със 17½-10½ на „ Льо Голф Насионал “ в Париж.

Европейците бяха определяни за новобранец преди началото на тридневния шампионат, поради извънредно мощните имена в американския отбор, само че и през трите дни възпитаниците на капитана Томас Бьорн демонстрираха страхотна игра, с цел да стигнат да подобаващ и безапелационен триумф. След като взе първите два дни с 5-3, Европа имаше стабилен задатък при започване на последния ден, в който се играят 12 сингъла.

Нещата обаче не започнаха добре за Европа, откакто в първия сингъл Рори Макилрой направи груба неточност на последната 18-та дупка, с цел да разреши на Джъстин Томас да измъкне мача с 1 точка, а скоро по-късно резултатът към този момент беше 10½-9½ след успехите на Уеб Симпсън и Тони Финау. Европейците обаче стабилизираха обстановката с сложни победи на Иън Поултър над Дъстин Джонсън и Джон Рам над Тайгър Удс. Убедителната победа с пет точки разлика на Торбьорн Олесен над неузнаваемия през днешния ден Джордан Спийт означаваше, че Европа има потребност от единствено още една точка, с цел да стигне до заветните 14½ и тя разумно бе донесена от водача и най-хубав играч на отбора Франческо Молинари, който се наложи над Фил Микелсън, преди да бъде повлечен на ръце от почитатели и съотборниците си.
 Тайгър Удс не съумя да помогне на Съединени американски щати да резервира трофея. Тайгър Удс не съумя да помогне на Съединени американски щати да резервира трофея. / БГНЕС
По този метод Европа резервира достойнството си и не разреши на Съединени американски щати да стигне до първа победа на Стария континент от 25 години насам, а моментът бе доста специфичен и за ветерана Серхио Гарсия. Експертите поставяха под въпрос избора на Бьорн да вземе испанеца като капитански избор, само че Гарсия потвърди класата си и след успеха над Рики Фаулър този следобяд се трансформира в голфъра, спечелил най-вече точки в цялата история на Райдър Къп – 25½, задминавайки с половин точка легендата сър Ник Фалдо.

Райдър Къп 2020 ще се организира в Хейвън, Уисконсин. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР