Европа продължава да мисли за по-нататъшни икономически санкции срещу Москва.След

...
Европа продължава да мисли за по-нататъшни икономически санкции срещу Москва.След
Коментари Харесай

Европа продължава да мисли за още икономически санкции срещу Москва


Европа продължава да мисли за по-нататъшни стопански наказания против Москва.

След срещата с съветския президент Владимир Путин в Москва - австрийският канцлер Карл Нехамер разгласи, че е останал без оптимистични усещания. Той стана първият евролидер на аудиенция в съветската столица след нашествието в Украйна.

Нехамер дефинира срещата си с Путин като директна, открита и тежка. Визитата не е била другарска и е целяла да се прегледат всички разновидности за завършек на войната или най-малко за напредък в филантропичните коридори за цивилни.

„ Всеки ден на война е прекалено много. Всяка жертва е прекалено много. Санкциите - и това беше моето ясно обръщение - ще продължат и ще станат по-строги и ще донесат дълготрайни вреди за Руската федерация за десетилетия напред ", съобщи Карл Нехамер.

Русия няма да прекрати бойните дейности поради договарянията с Киев, предизвести външният министър Сергей Лавров. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък разяснява вероятно присъединение на Швеция и Финландия към НАТО.

„ Многократно сме казвали, че Алиансът остава инструмент, ориентиран към борба. Това не е съюз, който подсигурява мир и непоклатимост и по-нататъшното му разширение няма да донесе спомагателна сигурност на европейския континент ", сподели Дмитрий Песков.

В диалог с американския президент Джо Байдън, индийският министър председател Нарендра Моди дефинира войната като " притеснителна " и прикани за среща очи в очи сред Путин и украинския му сътрудник Зеленски.

А съветската журналистка Марина Овсянникова, станала известна с антивоенен афиш по време на емисия в съветския " Първи канал ", беше наета от немския вестник " Ди Велт ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР