Европа повече не може да си позволи да бъде разединена,

...
Европа повече не може да си позволи да бъде разединена,
Коментари Харесай

Денков: В Европа трябва да бъдем заедно, във всеки един смисъл на думата

„ Европа повече не може да си разреши да бъде разединена, да няма пътища, които да свързват прилежащите страни, да няма енергийна съгласуваност, и по този метод да се оказва подвластна от външни фактори. Всички ние би трябвало да бъдем дружно, във всеки един смисъл на думата „ дружно “ – и като политическа позиция, и като общи полезности, които ние би трябвало да отстояваме всеки един ден в работата си, и като развиване на нашата съгласуваност, от която зависи нашето бъдеще. “

Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков след тристранната среща с министър председателите на Гърция и Румъния.

„ Разговорите минаха в извънредно топла, сърдечна атмосфера, с доста прагматичен метод. Което демонстрира, че ние желаеме да бъдем дружно в тези старания, които да трансфорат района ни не просто като район, който би трябвало да настигне по-развитите страни в Европа, а район, който е подготвен да заеме своето място и да бъде водещ в европейското семейство и да бъде образец за прилежащите страни – освен от Европейски Съюз, само че и от другите елементи на света, които сега търсят своя модел на развиване “, добави той.

„ Срещата ни е помрачена от терористичното нахлуване над Израел. Цяла Европа и целият свят осъжда ужасяващите картини с отвличания на доста хора и доста жертви и признаваме правото на Израел да се пази. Това би трябвало да завърши по-скоро “, сподели от своя страна гръцкият му сътрудник Кириакос Мицотакис.

„ София и Букурещ посрещат всички тематики с общи позиции, това се акцентира с обща декларация, която одеве подписахме. Гърция има водеща роля за енергийната съгласуваност. Продължаваме да влагаме във ВЕИ и желаеме да превърнем целия район в център на интернационална съгласуваност и транспорт на зелена сила , нещо, което изисква развиването на електропреносните мрежи на страните ни, с цел да можем да осъществяваме визията си. Европейският път на Западните Балкани може да бъде лост за непоклатимост в района. Гърция е най-старият член на Европейски Съюз и поддържа европейската вероятност към този момент 20 години. още от срещата в Солун през 2003 година “, сподели още Мицотакис. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР