Европа може да се сблъска със социални вълнения при много

...
Европа може да се сблъска със социални вълнения при много
Коментари Харесай

МВФ: Социални вълнения се очакват в Европа при сурова зима

Европа може да се сблъска със обществени безредици при доста студена зима. За това предизвести ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, представена от telegraph.co.uk.

" Със сигурност има боязън от криза в някои страни или даже да не е криза, че ще се почувства като криза тази зима, сподели тя. Ако майката природа реши да не сътрудничи и зимата в действителност е сурова, това може да докара до някои обществени безредици. "

Европейската централна банка (ЕЦБ) би трябвало да " осъзнава нуждата от поддържане на стопанската система ", като в същото време се бори с инфлацията.

Коментарите пристигнаха, откакто Европейски Съюз разкри проект за ограничение на приходите на производителите на електрическа енергия и налог върху облагите на производителите на нефт и газ.

Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия (ЕК), сподели, че е " неправилно " фирмите да вършат рекордни облаги на фона на дефицит на сила заради войната на Русия против Украйна и парите би трябвало да бъдат споделени.

Тя изложи проекти за ограничение на продажбите на сила от атомни електроцентрали, вятърни и слънчеви ферми до 180 евро за мегаватчас, много под половината от настоящите цени, както и да се таксуват с 33% налог върху петролните, газовите, въглищните и рафиниращите компании от техните свръхпечалби.

Комисията също по този начин слага цел за страните да понижат потреблението на електрическа енергия с 5%, с цел да се опитат да спестят електрическа енергия и газ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР