Европа може да очаква още милиони бежанци да я наводнят

...
Европа може да очаква още милиони бежанци да я наводнят
Коментари Харесай

ООН към Европа: Очаквайте „милиони и милиони” бежанци от Сирия

Европа може да чака още милиони бежанци да я наводнят от Сирия, тъй като войната сред президента Башар Асад и бунтовническите групировки е трансформирала страната в „ жив пъкъл ”, предизвести чиновник на Организация на обединените нации. Намирайки се в хватката на най-сериозната бежанска рецесия от Втората международна война насам, Организация на обединените нации предизвести, че тя е подсилвана от сирийската война, която е принудила половината от сирийското население да напусне домовете си. С оглед на това, че обстановката в Сирия следва да се утежнява в допълнение, най-вероятно, още бежанци ще дойдат, предизвести Питър Салама, районният шеф на УНИЦЕФ за Близкия изток и Северна Африка. По думите на Салама, страната се е трансформирала в „ жив ад” за децата. Той уточни, че болшинството от милионите хора, напуснали домовете си в Сирия, живеят в ужасяващи условия, като над 4 милиона сирийци са намерили леговище в прилежащите й страни.

„ Със сигурност може да се твърди, че може още милиони и милиони бежанци да изоставен Сирия и да отидат в прилежащите страни и в последна сметка в Европа и по-надалеч”, сподели Салама. Това стана ясно на фона на новите данни на Сирийската обсерватория за човешките права, съгласно които половината население на Сирия е напуснало домовете си поради спора.

Близо 10.6 милиона души са се преместили от едно на друго място в Сирия, станали са интернационалните бежанци, или са били убити. Други 10.6 милиона са останали по домовете си.

При това представителят на ВКБООН Уилям Спиндлър омаловажи изказванията на Салама и настоя, че упованията за 400 000 нови бежанци през настоящата година ще бъдат надминати, само че „ сме надалеч от милиони”. „ Мисля, че би трябвало да се отнасяме деликатно към надуването на числата. В момента сме изправени пред рецесия, поради безредния метод, по който Европа реагира, не тъй като на Европа не й доближават запаси. Европа разполага със средствата, с цел да се оправи със ситуацията”, сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР