Евроквалификацията с Унгария ще се играе на закрита врата на

...
Евроквалификацията с Унгария ще се играе на закрита врата на
Коментари Харесай

Идва ли най-срамното петно в историята на българския футбол? Забраниха националния отбор за феновете

Евроквалификацията с Унгария ще се играе на закрита врата на ст. " Христо Ботев "

Заради боязън от почитателите идващият мач на националния тим на България по футбол ще се играе при закрита врата, стана ясно преди малко. Преди минути от БФС пуснаха следното известие: 

" Националният ни тим няма да одобри Унгария на " Васил Левски ", а пред празни трибуни на стадион " Христо Ботев " в Пловдив. Причината за това е високата оценка на риска след разбор от страна на отдела по сигурност и сигурност на УЕФА.

Заради сигнали за готвени всеобщи вълнения и сериозната заплаха за публичния ред, специалистите на централата желаеха официални мнения от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след спомагателна връзка с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската подготовка да се организира на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив, при закрити врата.

По-ранният час на двубоя е съгласуван с програмата за пътешестване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си веднага след края на мача ".

Предвид получените голям брой сигнали за предстоящи вълнения на 16 ноември, отделът по сигурност и сигурност на УЕФА е взел ограничения и БФС като член на европейската футболна централа се съгласява с тях, тъй като преди всичко се мисли за сигурността на хората. "

За идната седмица е плануван огромен митинг на почитатели против актуалното управление на футболната централа. Привържениците желаеха да повдигнат плакати против Борислав Михайлов и да покажат на цяла Европа, че не утвърждават ръководството му.

Безпрецедентната акция сплоти ултрасите на " Левски ", ЦСКА, " Локо " Пд, " Ботев " Пловдив, Берое и другите тимове с фенски маси в страната, само че не се хареса на БФС, които започнаха невиждания ход.

Според осведомени от футболната центарала сами са пуснали сигнала до УЕФА, след което употребяват тяхната " рекомендация " като мотив за затваряне на стадиона. Този ход няма аналог във футболната ни история. На процедура БФС забрани националния тим за почитателите, недоволстват последователи от цялата страна, които се готвят да стачкуват пред ст. " Христо Ботев " на 16-ти ноември.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР