Еврокомисията планира да одобри план на 18 май в случай

...
Еврокомисията планира да одобри план на 18 май в случай
Коментари Харесай

Еврокомисията подготвя план за солидарно подпомагане с газ

Еврокомисията възнамерява да утвърди проект на 18 май при положение на вероятно ненадейно прекъсване на доставките на съветски газ, заяви в неделя испанският вестник El Pais, представен от БГНЕС.
Според изданието Брюксел предизвестява, че при положение на изключителна обстановка ограниченията ще обиден съвсем всички сътрудници от Европейски Съюз, защото тези с други източници на доставки, като Испания, ще би трябвало да дават споделят газ на страни, наранени от спирането на доставките.

Европейските управляващи също ще изискват енергийно нормиране, което ще стартира с промишления бранш, тъй че фирмите в по-малко засегнатите страни да нямат конкурентно преимущество пред тези в по-засегнатите страни. Изданието написа, че Брюксел ще употребява регламента за сигурност на доставките, който е в действие от 2017 година, с цел да подсигурява задоволително доставяне с газ на избрани клиенти - семейства и съществени обществени услуги - във всички страни от общността и намаляване на следствията от възможна изключителна обстановка. Според разпоредбите всяка наранена страна може да вкара свои лични правила за нормиране. Освен това страните, които изпитват проблеми с доставките, ще могат да се извърнат към клаузата за взаимност, която ще принуди прилежащите страни да ги поддържат.

Обявяването на изключително състояние, засягащо няколко членове на общността или целия Европейски Съюз, е от компетентността на Европейска комисия. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР