Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон заяви, че Украйна няма

...
Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон заяви, че Украйна няма
Коментари Харесай

Еврокомисар: Украйна няма да се присъедини към НАТО преди края на конфликта

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи, че Украйна няма да може да стане член на НАТО, до момента в който продължава спорът. " Докато спорът продължава на територията на Европа, Украйна не може да стане член на НАТО. В противоположен случай, по силата на член 5 от Северноатлантическия контракт, това ще значи влизане в спора на всички страни от алианса ", сподели Бретон в ефира на френския ефирен канал LCI.

Въпросът за присъединението на Украйна към Европейски Съюз, съгласно евродепутата, е обвързван с осъществяването от Киев на всички нужни условия. Според Бретон това е по-специално " върховенството на закона, зачитането на правата на индивида и развиването на вътрешния пазар ". " Стартирането на процедурата за присъединение към Европейски Съюз не значи автоматизирано присъединение. Очевидно страната претендент би трябвало да извърши всички условия ", добави Бретон, отбелязвайки, че " някои го вършат, а други не ".

В заключитеното изказване на срещата на върха на НАТО, която се организира във Вилнюс на 11-12 юли, се споделяше, че покана за НАТО ще бъде изпратена на Украйна след реализиране на съглашение сред съдружниците, „ когато са изпълнени всички условия “. Изпълнението от Киев на изискванията за присъединение към организацията ще бъде оценено от нейните членове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР