Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон направи призив към държавите-членки

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон направи призив към държавите-членки
Коментари Харесай

ЕК: Държавите-членки трябва да увеличат защитата на критичната инфраструктура възможно най-бързо

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон направи апел към държавите-членки на Европейския съюз да стартират да ползват допустимо най-бързо директивата за отбрана на устойчивостта на сериозната инфраструктура в Европейски Съюз. Директивата се чака да бъде гласувана в Европейския парламент през днешния ден.

" Ние призоваваме страните членки да стартират да ползват директивата за сериозната инфраструктура още в този момент, да одобряват и осъвременят националните тактики в този момент. И също още в този момент да стартират да разпознават сериозните за обществото сектори и стопанска система ", съобщи Илва Йохансон.

Еврокомисарят по вътрешните работи разясни, че чака директивата да влезе в действие още при започване на 2023 година. Илва Йохансон обаче добави, че ще са нужни най-малко две години, с цел да може директивата да влезе в националните законодателства на държавите-членки на Европейски Съюз.

" Не можем да си позволим да губим даже един момент, откакто ракети падат на европейска земя ", сподели в умозаключение еврокомисарят по вътрешните работи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР