Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата

...
Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата
Коментари Харесай

Мария Габриел вижда ГЕРБ с минимум 7 евродепутати

Еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество и лидерът на листата на ГЕРБ за идните избори за Европейски парламент Мария Габриел предвижда победа за нейната партия на вота.
Според нея ГЕРБ ще вкарат най-вече евродепутати, най-малко 7.

Пред bTV Габриел излезе с обръщение, че би трябвало евроизборите да се диференцират от националните кавги, визирайки евтините жилища на властта. Тя е сюрпризирана от свързаността, която се следи у нас, сред евровота и националния подтекст. ГЕРБ потеглят в акция с апел за европейски спор, тъй като Старият континент се намира в сложен стадий.

Габриел съобщи, че се отнася с почит към всеки конкурент на ГЕРБ. Тя не желае дискурсът към евровота да бъде в подтекста на вътрешните политики, а желае спор за бъдещето на Европа и ролята на България в него. Не трябвало въпросът да бъде кой ще победи.

На въпрос дали е допустимо престижът на Елена Йончева (водач на евролистата на Българска социалистическа партия - бел. ред.) да задмине този на Габриел, поради проверяваща действия на Йончева и декларираната от нея позиция, че ще разкрива злоупотреби с европари в България, Габриел съобщи, че няма по-лошо нещо в Екологичен потенциал от това страната ни да има няколко евродепутати, които непрестанно се плюят. По думите ѝ би трябвало представителите на страната ни в Екологичен потенциал да бъдат единни, тъй като по този метод позицията им правила усещане и се взимала на съществено, както станало с пакета " Моболност ". Винаги имало разлики сред евродепутатите, само че било значимо макар тях, те да се обединят и да дефинират и пазят задоволително стилен брой тематики, които са в полза на България и бъдещето ни в Европейски Съюз.

Относно проблема с евтините жилища на властта Габриел разяснява, че ГЕРБ са създали това, което би трябвало - те са си поели отговорността. Всъщност Габриел загатна думата " отговорност " над 10 пъти в този подтекст по време на изявлението.

Според нея някогашният ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е поел своята отговорност с оставката си, каквато била дългогодишната процедура в ГЕРБ - когато имало скандал, отговорността се поемала с оставка. Все отново нямало доказателства за виновността на Цветанов, тъй като всичко било законно и това показвали обстоятелствата, само че все пак, герберите поели отговорност. Ако сходен скандал се случил с ръководещите във Франция, то публичната реакция и последващите дейности щели да бъдат същите, както уточни тя на въпрос от водещия.

В този ред на мисли Габриел още веднъж прикани да не разрешаваме тематиките, които не засягат европейския спор, да ни заливат.

До изборите ГЕРБ имали време да трансфорат този скандал в позитив и да излязат по-силни.

Габриел живее чартърен в чужбина. В България заявила цялото си имущество. Като еврокомисар открила практиката да се прибира до България всяка седмица, с цел да поддържа значимата за нея връзка с обществото тук.

На въпрос за какво ГЕРБ не са се коалирали с ДСБ еврокомисарят отговори, че обединяване не се прави, когато имаш предпочитание единствено от едната страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР